About me and my blog

Hallo daar! Ik ben Laura Engels. In september 2014 ben ik begonnen aan mijn 3e jaar Grafisch Ontwerp aan het Sint-Lucas Antwerpen. Het einde van mijn huidige bacheloropleiding is al in zicht (want zoals ieder jaar gaat de tijd veel te snel en voor je het weet sta je met je diploma op zak, alé dat is toch de bedoeling). Op naar de master!

Voor ik aan mijn opleiding Grafisch Ontwerp begon, had ik al een professionele bachelor Interieurvormgeving&Meubel gevolgd aan KHM/Lessius/Thomas More (ja die school is op korte tijd veel van naam veranderd!). Toen ik in mijn derde jaar Interieur zat ben ik op Erasmus geweest naar Leeds College of Art&Design, waar ik voor het eerst écht in contact ben gekomen met grafisch ontwerp. The next step was dus al uitgestippeld: meedoen aan het toelatingsexamen Grafisch Ontwerp. En hoera, wonder boven wonder – écht waar, gatlelijk werk geproduceerd, I obviously needed some education Muahaahaaaaa – hier zit ik dan in het Sint Lucas, ondertussen al in het derde jaar. Ontwerp is sowieso mijn ding, of het nu interieur of grafische wordt, dat zal de toekomst uitwijzen. Stiekem zou ik nog zoveel meer willen studeren, een echte homo universalis zoals Michelangelo worden (dream on dream on…)

Enfin, ik moet to the point komen (voila je kent me al een beetje, ik kan da gewoon NIET): WAARVOOR DIENT DEZE BLOG?

Deze blog dient in eerste instantie als communicatie-tool tussen mijn docenten en mezelf. Het hoort het hoe en het waarom van mijn opdrachten te communiceren. Met wat ben ik bezig, wat ga ik als volgende doen? Uiteraard zoals iedere creatieveling zijn er momenten van ups en downs, van absolute “ik weet ni wat ik ga doen” tot “OMG ik heb zoveel inspiratie, ik weet niet wat eerst doen. Ik heb er keiveel zin in!“. Wel het is de bedoeling om de beide ‘kanten’ te posten. Want hoe dom een hersenspinsel ook mag klinken, als ontwerper (in de breedste zin van het woord), is het belangrijk om de dingen uit je hoofd te halen en ze neer te pennen. Deze blog is dus ontstaan vanuit een soort van moeten, maar na enkele weken begin ik er echt wel van te genieten. Deze blog is dus eigenlijk for me myself and I. Maar al wie geïnteresseerd is in Laura’s wereld: WEES GEGROET EN WELKOM ZIJT U GEHETEN! :-)

1899875_810622475621153_1741761840_n

En nu ECHT ECHT CONCREET: deze blog toont mijn proces van de volgende opdrachten:

SEMESTER 1

1) Groepswerk ‘Design principles’ > zie pagina “Groepswerk KLEUR”

2) Onderzoeksopdracht Magazine/Website

3) Grafische functies dmv algoritmes

SEMESTER 2

4) Datavisualisatie

JAAROPDRACHTEN (Sem 1 & 2):

5) Audio&Type

6) Bachelorproef ‘IK als ontwerper in de toekomst’ !!!!!!!!!!!

7) Projectfotografie

8) Waarneming – Modeltekenen

9) Waarneming – Schetsen

10) STAGE: opmaak portfolio + prospectie


 

THEORIE: theorie mag dan maar “op een paar studiepuntjes staan”, ik vind het wel degelijk belangrijk om de theorievakken bij deze blog te betrekken. Want tijdens de theorielessen kom ik in contact met werk van kunstenaars en in hun ‘hoe en waarom’. Door theorie te volgen krijg ik soms ook inspiratie.

11) Kunstfilosofie (sem 1)

12) Kunstgeschiedenis (sem 1 en 2)

13) Hedendaagse filmauteurs (sem1)

14) Modernisme: architectuur,design en film (sem 2)

15) Hedendaagse niet-westerse kunst (sem2)

 

Laura Engels, 10 November 2014.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s